tiistai 4. helmikuuta 2014

Superhyvät "Runebergin" tuplaespresso-triplasuklaapikkuleivät



Mitämitä?!! Kahviviikko? Nyt vai?! M oli bongannut jostain, että tällä viime viikolla vietetääntiin kahviviikkoa ja minulta se oli kokonaan mennä ohi. Mutta näitä ihania kahvi-suklaapikkuleipiä voi leipoa milloin tahansa, oli kahviviikko tai ei. Runeberg'kin ihan varmasti olisi tykännyt näistä.

Runebergintorttujen ohjeen olemme postanneet viime vuonna ja se löytyy täältä. Tai jos alettaisiinkin "kierrättää" ja postataan sama resepti samoine kuvineen joka vuosi sopivana ajankohtana aina vaan uudelleen ja joka vuosi uudelleen? Kun kirjoittaa ja kuvaa blogia vuoden verran, seuraavana vuonna sen voi laittaa pyörimään taas alusta, runebergit, laskiaispullat, pasha, vappusima, nakit ja perunasalaatti, lanttulaatikko, joulukinkun paisto-ohjeet jne. Ai ei vai? No eipä. Korvasimme siis tänä vuonna Runebergit suklaapikkuleivillä. Voisikohan näiden päälle laittaa hiukan vadelmahilloa ja tomusokerikuorrutuksen?... Tai ehkä ei kuitenkaan...



Tuplaespresso - tuplatriplasuklaapikkuleivät
(tästä tulee 50-60 pikkuleipää)

5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta (van Houten)
2 rkl pikaespressojauhetta (kolmaskin, jos siltä tuntuu)
1,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
200 g voita
2 dl ruokokidesokeria
1,5 dl kidesokeria
2 munaa (koko M)
100 g valkosuklaata
100 g tummaa suklaata
(pinnalle rouhittua valkosuklaata, maitosuklaata, espressopapuja)


Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, espressojauhe, leivinjauhe ja suolaa. Rouhi veitsellä valkosuklaa ja tumma suklaa ihan pieniksi muruiksi. Vatkaa sokerit ja huoneenlämpöinen voi vaaleahkoksi vaahdoksi ja lisää munat yksi kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita huolella joukkoon kuivat aineet sekä lopuksi suklaarouhe. Laita pikkuleipätaikina jääkaappiin parin tunnin ajaksi.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pyöritä taikinasta muutama paksu pötkö ja leikkaa ne tasakokoisiksi viipaleiksi. Taputtele viipaleet pyöreiksi ja mataliksi. 

Puolet pikkuleivistä maustoin vielä pinnalta maitosuklaa-valkosuklaamuruilla ja toinen puoli sai pinnalleen sekoituksen, jossa oli valkosuklaamuruja sekä morttelissa hienonnettuja espressopapuja. 

Paista pikkuleipiä noin 15 minuuttia ja nosta ne sitten ritilälle jäähtymään.  Valmiin pikkuleivän tulisi olla pinnalta rapea ja jäädä sisältä hiukan pehmeäksi.


4 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Täytyy tunnustaa, että odotin kyllä vadelmahillosilmiä... no, ehkä ens vuoden variaatiossa...

Suklaasieppo kirjoitti...

Mitä? Ettei muka ole vadelmahillosilmää suklaapikkuleivissä?

Jael kirjoitti...

Kivat pikkuleivät;Frederikallekin varmaan kelpaisivat nuo;D

Tuplaespresso kirjoitti...

Ei vadelmahilloa, ei, mutta ihan varmaan Runebergit olisivat tykänneet :) Katsotaan sitten ensi vuonna, missä muodossa runebergit silloin ovat.