tiistai 4. maaliskuuta 2014

Viileä minttu-kurkkuraita




Raita on intialainen jogurttikastike tai -dippi, jonka tarkoituksena on tasoittaa aterian muun ruoan, kuten vaikkapa erilaisten curryjen, mausteisuutta. Raita muistuttaa kreikkalaista tsatsikia. Tsatsiki maustetaan yleensä kurkulla ja valkosipulilla, raita joko näillä tai jollain muulla kuten mintulla, korianterilla, avokadolla, jeeralla… Mikä minkäkin curryn kanssa parhaiten sopii.


Minttu-kurkkuraita

1 kurkku
170 g kreikkalaista jogurttia (esim Fage Total)
kourallinen tuoreita mintunlehtiä
muutama tuore korianterinlehti
ripaus kidesokeria
hyppysellinen suolaa
hiukkasen jeeraa
ihan varovainen pieni pölläys cayennepippuria

Kuori kurkku, halkaise, kaavi siemenet pois ja raasta kurkku hienoksi. Laita kurkkuraaste siivilään valumaan. Hienonna mintun ja koritanterin lehdet ihan hienoksi. Yrttejä voi hienontaa veitsen lappeella vielä hienommaksi murskaksi jotta niistä saa irti mahdollisimman paljon makua. Sekoita valutettu kurkkuraaste sekä kaikki muut raitakastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia ennen käyttöä.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kurkku ja paksu jogurtti ovat hyvä pari.
Vinkki: puolita ja halkaise kurkku, kaavi siemenet pois ja raasta "sisus" niin, että vain kuori jää jäljelle. Kuoresta on hyvä pitää kiinni ja säästyy kuorinnalta.

Tuplaespresso kirjoitti...

Kiitos hyvästä vinkistä :)
Ensi kerralla teen niin.