tiistai 21. lokakuuta 2014

Karitsanpotkacannellonit vuohenjuustokastikkeessa



Kun alkaa valmistaa karitsanpotkia, niitä kannattaa valmistaa kerralla vähän isompi satsi. Muutama ylimääräinen kypsyy isossa padassa samalla vaivalla, kun joka tapauksessa potkat muhivat uunissa omia aikojaan ihanan mausteisessa liemessä monen tunnin ajan. Vaihtoehtona olisi ollut perata ne ylimääräiset potkat ja laittaa lihat pakastimeen odottamaan, mutta minä tein niistä täytettyjä cannelloneja heti seuraavana päivänä. Vuohenjuustolla ryyditetty juustokastike oli ihan piste i:n päällä ja kasvisosasto koostui coleslawsta.



Karitsanpotkacannellonit vuohenjuustokastikkeessa
(neljälle)

2 ylikypsää karitsanpotkaa
1 rkl voita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tölkki (400 g) tomaattimurskaa (Mutti)
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl tuoretta timjamia
2 rkl tuoretta basilikaa
1 tl srirachakastiketta
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
16 cannelloniputkea

kastike
40 g voita
40 g vehnäjauhoa
5 dl maitoa
50 g parmesaaniraastetta
100 g pehmeää vuohenjuustoa
hiukan valkopippuria


Perkaa potkista kaikki liha ja paloittele se mahdollisimman hienojakoiseksi. Sulata kattilassa voi ja kuullota siinä ihan pieniksi kuutioiksi leikattu sipuli sekä valkosipulinkynnet. Lisää tölkillinen tomaattimurskaa sekä tomaattipyree ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää hienoksi leikatut tuoreyrtit ja keittele seosta matalalla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää kattilaan kypsä karitsanliha ja mausta srirachalla, suolalla sekä mustapippurilla. Sekoita massa niin tasaiseksi että sillä on helppo täyttää cannellonit.

Sulata kattilassa voi ja lisää siihen jauhot. Sekoittele jauhoja matalalla lämmöllä noin minuutin ajan ja varo ettei jauhot ruskistu. Lisää maito muutamassa erässä ja sekoita kastike aina välillä tasaiseksi. Kypsennä kastikkeen jauhoja noin 10 minuuttia, minkä jälkeen sekoita kastikkeen joukkoon parmesaaniraaste sekä pieneksi pilkottu vuohenjuusto. Kittikuorta ei tarvitse poistaa. Sekoittele kunnes juusto on sulanut kastikkeen joukkoon. Jos kastike tuntuu kovin paksulta, ohenna sitä tilkkasella maitoa.

Voitele uunivuoka voilla, täytä cannellonit tomaatti-karitsanlihaseoksella, kaada kastike päälle ja paista uunissa 175 asteessa 40-50 minuuttia.




2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eipä olekaan tullut tehtyä canneloneja pitkään aikaan. Niiden täyttäminen on hauskaa puuhaa.
Mä poistan aina kuoren vuohenjuustopötköistä koska on pidä sen hieman pistävästä mausta. Yleensä maku tosin johtuu siitä, että pötköt ovat läpikypsiä vaikka viimeiseen myyntipäivään olisi kaksi vuotta aikaa. Uah, nyt tuli kauhea olkijuusto le Sainte Mauren himo....

Tuplaespresso kirjoitti...

Sainte Maure, slurps!