perjantai 27. helmikuuta 2015

Salaattia paahdetuista kasviksista



Uunijuureksia on totuttu pitämään lähinnä lisäkkeenä, mutta paahdetuista kasviksista tulee helposti myös ruokaisa, lämmin salaatti ihan sellaisenaankin syötäväksi. Paahtamiseen kuluu oma aikansa, mutta muuten salaatti on käytännössä ”syömistä vaille valmis” kunhan juurekset ovat hetken saaneet jäähtyä. Jääkaappiin jää usein pieniä paloja juureksia, joista tällaisen salaatin voi valmistaa.


Uunijuuressalaatti

1 peruna
1 porkkana
puolikas kyssäkaali
pieni pala juuriselleriä
1 päärynä
ruokaöljyä, suolaa, mustapippuria, ripaus sokeria
erilaisia vihreitä salaatinlehtiä
pähkinöitä (cashew, saksanpähkinä, pistaasi tms)
parmesaanilastuja
lehtipersiljaa
vinaigrette
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1/4  tl hunajaa
1/4  tl suolaa
hiukan mustapippuria myllystä

Leikkaa juurekset sekä päärynä haarukkapaloiksi ja levitä palat ruokaöljyllä voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla, mustapippurilla sekä ripauksella sokeria ja pirskottele lopuksi kasvisten päälle vielä hiukan öljyä. Kypsennä uunissa 200 asteessa 45-60 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsät. Jäähdytä hiukan ennen salaatin kokoamista.

Vuoraa salaattilautanen erilaisilla vihreillä ja pirskottele päälle vinaigrettea. Lisää paahdetut juurekset, pähkinät, parmesaanilastut sekä lehtipersilja ja mausta vielä kevyesti vinaigretella.


4 kommenttia:

Rokkipöllö kirjoitti...

Miksiköhän se tuntuu niin vaikealta ajatella ateriaa ilman lihaa tai kalaa ? Tämä eväs on varmasti mahtavan makuinen ja sitä voi varioida loputtomasti.

Tuplaespresso kirjoitti...

Kieltämättä teki mieli ripotella tähän vähän jotain kinkkua, mutta tämä toimi pelkillä kasviksilla oikein hyvin ;)
Tärkeintä kuitenkin oli maustaa juurekset hyvin ja viimeistellä annos vinaigrettella. Parmesaanilastutkin antoivat hyvän umamin.

Merja kirjoitti...

Tää on juuressalaatti 2.0! Minä olen vähän ryydittänyt perussalaatteja paahdutuilla juureksilla, mutta tässä on menty asian ytimeen!

Tuplaespresso kirjoitti...

Tuli kuin huomaamatta aika tukeva salaatti, vaikka annos ei ollut koolla pilattu :)