torstai 26. maaliskuuta 2015

Laiskan kokin texmex = "Enchilladas" (eli vähän sinne päin)


Joskus tulee näitä päiviä, jolloin ei yksinkertaisesti viitsisi laittaa mitään ihmeempää eikä oikeastaan edes keksi mitään kivaa. Kaiken lisäksi kun vanha tietokone sanoi *poks*, ottaa pannuun niin että tekisi mieli vaan istua ilta teeveen ääressä ja zombioitua siihen. Mutta ei auta. Pakko tämä rakkine oli ottaa käyttöön ja opetella uusi käyttöjärjestelmä. Ehkä huomenissa yritän asentaa tähän muutaman tärkeän ohjelmankin...

Pakko on kuitenkin syödä ja kun ei viitsi lähteä tuohon korttelin päähän hakemaan noutopizzaakaan, niin hain kaupasta jauhelihaa ja tortillalättyjä. Paistinpannun ja mikron kautta niistä tulee oikein hyviä enchilladoja.



Enchilladas (tai vähän sinne päin)

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
400 g jauhelihaa (nauta tai hevonen)
1 tl savupaprikaa
1 tl jeeraa
2 tl kuivattua oreganoa
0,5 tl chilijauhetta
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
3 rkl tomaattipyreetä
100 g creme fraichea
0,5 tl sokeria

tortillalättyjä
juustoraastetta
creme fraichea
tuoretta korianteria

Sulata paistinpannulla voi ja kuullota siinä pieneksi kuutioidut sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää jauheliha ja ruskista se. Mausta savupaprikalla, jeeralla, oreganolla, chilillä, suolalla sekä mustapippurilla. Lisää vielä tomaattipyree, sokeri sekä creme fraiche ja sekoita hyvin. Jos liha tuntuu liian kuivalta, lisää pannulle hiukan vettä, sekoita ja anna seoksen kiehahtaa.

Täytä tortillalätyt jauhelihaseoksella, kääri rullalle ja laita vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja laita vuoka mikroon. Käynnistä mikro ja odota kunnes juustoraaste on sulanut. Tarjoile avokado-tomaattisalaatin sekä creme fraichen kanssa ja ripottele pinnalle tuoretta korianteria.

Ei kommentteja: