maanantai 9. maaliskuuta 2015

Nizzalainen clafoutis




Nizzan salaatista voi tehdä myös ruokaisamman version, eräänlaisen ”munakkaan” tai ”pannukakun”. Mitä kukakin katsoo kuuluvaksi Nizzan salaattiin sellaista joka kestää kypsennyksen, niitä clafoutiksen (tai flaugnarden) tapaan uunivuoan pohjalle, taikina päälle ja uuniin. Lisäkkeeksi raikasta salaattia.


Nizzalainen clafoutis

miniluumutomaatteja
kevätsipulia
mustia oliiveja
vihreitä oliiveja
punasipulia
kapriksia
keitettyä perunaa
sardellia
tuoretta lehtipersiljaa ja basilikaa hienonnettuna

hiukan voita

2 dl maitoa
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoa
ripaus suolaa
hiukan mustapippuria myllystä

Vatkaa keskenään munat, maito, vehnäjauho, suola sekä mustapippuri ja anna seoksen levätä noin tunnin ajan ennen paistamista.

Leikkaa tomaatit neljään osaan ja lusikoi siemenet pois. Viipaloi kevätsipulit ohuiksi siivuiksi. Leikkaa oliivit kahteen osaan. 
Halkaise punasipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa perunat sormenpään kokoisiksi paloiksi. Leikkaa sardellifileet noin sentin pätkiksi.

Voitele uunivuoka ja ripottele kaikki täytteen ainekset tasaisesti vuoan pohjalle. Kauho taikina varovasti täytteiden päälle niin että ne eivät nouse kellumaan taikinan pinnalle. Kypsennä clafoutis uunin keskitasolla 180 asteessa noin 45-60 minuuttia. Mausta lopuksi vielä ripauksella sormisuolaa sekä mustapippurilla myllystä rouhittuna.

Tarjoa vihreän salaatin kanssa.


Ei kommentteja: