lauantai 11. huhtikuuta 2015

Teriyakilihapullat


Jääkaapin ovilokerossa oleva teriyakikastikepullo on vetänyt katseeni itseensä jo jonkin päivän ajan ja nyt päätin valmistaa teriyakijotain, mutta mitä? Lohta vai kanaa vai??? Damn Delicious -blogin kuva teriyakilihapullista oli Pinterestissä ja siitä inspiroituneena päädyin tekemään omatekoisen teriyakikastikkeen ja lihapullia riisin kera.



Lihapyörykät

700 g nauta-sikajauhelihaa (60/40)
1/2 dl pankoa
2 kevätsipulia hienonnettuna
1 rkl raastettua valkosipulia
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 munankeltuaista
1 rkl soijaa
1/2 tl rouhittua valkopippuria
1 dl vettä
suolaa
viimeistelyyn
chiliä
kevätsipulia
rouhittuja cashewpähkinöitä

Sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan levätä hetkisen jääkaapissa. Pyörittele siitä sopivan kokoisia pyöryköitä ja laita ne ritilälle uunipannun päälle. Suojaa pannu leivinpaperilla. Kypsennä uunissa 200 asteessa pullien koosta riippuen 20-30 minuuttia.
 

Teriyakikastike

1,5 dl soijaa
0,5 dl fariinisokeria
1,5 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1,5 rkl raastettua tuoretta valkosipulia
2 rkl mirin kastiketta
0,5 dl vettä
2 tl Maizenaa

Laita kaikki aineet vettä ja Maizenaa lukuun ottamatta kasariin ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita Maizena veteen ja vispaa seos kasariin. Keitä kymmenisen minuuttia kunnea kastike on saostunut ja tarttuu sopivasti lusikan selkäpuolelle.

Tarjoile lihapullat riisin kera. Tarjoiltaessa voit sekoittaa chilin ja kevätsipulin riisin joukkoon tai ripotella riisille ja lihapullille. Viimeistele cashewpähkinärouheella.


Se yksi teriyakikastikepullo on edelleen jääkaapin ovilokerossa. Mitähän siitä keksisi...


 

Ei kommentteja: