perjantai 17. heinäkuuta 2015

Kantarellipiirakka


Kevään korvasienet on syöty ja/tai pakastettu ja nyt alkaa olla kantarellien vuoro. Kuten joskus aikaisemminkin olemme todenneet, kantarellit, sipulit ja pekoni ovat täydellinen yhdistelmä. Tänä vuonna on satanut niin paljon, että kotimaisesta kantarellisadosta tulee ihan varmasti paljon parempi kuin viime vuonna. Viime viikonloppuna uudet, pikkuruiset kantarellit päätyivät suolaiseksi piirakaksi.



Kantarellipiirakka sipulin ja pekonin kera

taikina
100 g voita
150 g vehnäjauhoa
hiukan suolaa
1 muna
täyte
1 l kantarelleja
1 paketti (noin 140-170 g) pekonia
2 uutta sipulia pieninä kuutioina
1-2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
suolaa ja mustapippuria
2 munaa
2 rkl kermaa
70 g mozzarellaraastetta
suolaa ja mustapippuria

Valmista ensin taikina. Sekoita jauhoihin suola. Nypi pieniksi paloiksi leikattu kylmä voi sekä jauhot tasaiseksi muruseokseksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jäähtymään jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Haihduta ensin kantarelleista kosteus, kaada sienet paistinpannulle ja kuumenna niitä keskilämmöllä kunnes niistä alkaa irrota nestettä. Sekoittele sieniä muutaman minuutin ajan kunnes kaikki kantarelleista irtoava neste on haihtunut pannulta. Laita sienet odottamaan. Leikkaa pekonit kokonaisena nippuna pieniksi, sentin viipaleiksi ja laita ne pannulle paistumaan. Kun pekoni on kypsää, lisää pannulle sienet, sipuli sekä rosmariini ja sekoittele vielä sen aikaa että sipulit ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, laita taikinan päälle leivinpaperi ja sen päälle riittävästi paistopapuja. Esipaista pohjaa 180 asteessa noin 15 minuuttia. Nosta leivinpaperi pois ja lisää sieni-sipuli-pekoniseos. Sekoita kulhossa munat, kerma ja mausteet. Ripottele juustoraaste sieniseokselle ja kaada neste sen päälle. Paista piirakkaa 180 asteessa noin puoli tuntia ja sen jälkeen anna sen vielä vetäytyä vartin verran ennen syömistä.



2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Huomenna pitää lähteä sienimestoille!! Täälä satoi sen verran, että nyt voisi olla h-hetken avaus :).

Tuplaespresso kirjoitti...

Sienestäminen on parasta hyötyliikuntaa :)