lauantai 11. heinäkuuta 2015

Smoothie jälkiruoaksi tai välipalaksi

Healthy, healthy, superhealthy, ulkomaankieliset blogit mainostavat smoothieitaan eivätkä suomalaiset jää juurikaan huonommiksi mainostaessaan tällaisia juomia superhyperekstraterveellisiksi kaikkine "muistia ja vastustuskykyä tehostavine bioimmunologisine raaka-aineineen" tai "superbioproplusheraviherxyzobilisineen" tai "astrologiaboostattuine lepakonkuolajauheineen". 

Vanhat lukijat tietävät, että meillä näitä juomia ei tehdä terveysnäkökulmasta, vaan muuten vaan, ihan tavallisista aineksista pelkän hyvän maun vuoksi. Tässä uusimpia sekoituksia.



Raparperi-ananas-kookossmoothie

200 g raparperipaloja
50g sokeria ja ripaus suolaa
2 rkl vettä
200 g tuoretta ananasta
1,65 dl tölkki kookosmaitoa
200g maustamatonta jogurttia
hiukan vaniljasokeria tai vaniljajauhetta myllystä
2 rkl hunajaa

Keitä ensin raparperit pehmeiksi. Laita kattilaan raparperipalat, sokeri, vesi sekä ripaus sokeria ja keitä miedolla lämmöllä kunnes kaikki raparperit ovat hajonneet soseeksi. Jäähdytä raparperisose. Kaada blenderin kannuun raparperisose, ananaspalat, kookosmaito, jogurtti, vanilja sekä hunaja ja pyöräytä seos tasaiseksi juomaksi. Ohjeesta riittää 2-3 annokseen.


Mustikka-banaani-kaurasmoothie

4 rkl fariinisokeria
0,5 dl kaurahiutaleita
200 g (vielä vähän kohmeisia) pakastemustikoita
1 banaani
200 g maustamatonta jogurttia
2 dl mantelijuomaa
1 tl sitruunamehua
0,5 tl kanelia

Kuori banaani ja leikkaa se pienemmiksi paloiksi. Laita kaikki ainekset blenderin kannuun ja pyöräytä niistä banaanin ja mustikkapiirakan makuinen smoothie.


Juotavaa raikasta salaattia

2 avomaankurkkua
1 kiivi
0,5 dl tuoreita herneitä
1 omena
1 rkl sitruunamehua
2 oksaa tuoretta minttua (vain lehdet)
2 oksaa tuoretta basilikaa (vain lehdet)
2 dl kylmää vettä

Kuori kasvikset ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Laita kaikki ainekset blenderin kannuun ja surauta tasaiseksi juomaksi.



2 kommenttia:

kati kirjoitti...

Hei mahtavia ideoita siihe tasaisen harmaaseen "mitä vihanneslaatikosta löytyy" -seokseen! Herneet ja kiivi sopii ihan varmasti yhteen ja hienosti tuohon "salaattijuomaan" :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Joo, kannattaa pitäytyä edes suunnilleen samanvärisissä aineksissa. Muuten siitä tulee harmaata tai ruskeaa tai jotain samanlaista kuin lapsuuden muovailuvahasta, kun kaikki eri värit on möyhennetty yhteen :)