torstai 22. lokakuuta 2015

Kurpitsa-tomaatti-pinaatticrumble, erilainen lisuke lihalle


Vaikka kuinka oltaisiin ”lihaaneja”, pelkkä pihvi ei sellaisenaan riitä ateriaksi. Hullujen päivien hevosenfileepihvien kanssa kaivattiin jotain uudenlaista lisuketta perinteisten perunan, pastan, riisin tai salaatin sijasta. Sellainen resepti löytyikin The Guardianin ruokasivuilta. Crumble ei liitykään pelkkiin makeisiin jälkiruokiin! Hiukan alkuperäisreseptiä muokaten tästä syntyi ihan loistava lisuke pihveille.

Kurpitsa-tomaatti-pinaatticrumble

2 rkl  oliiviöljyä
4  kevätsipulia ohuina viipaleina
1  valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl  kuminan siemeniä
0,5 tl  kanelia
1  murskattu linnunsilmächili
ripaus  jauhettua muskottipähkinää
400 g  tölkki Mutti kirsikkatomaatteja
500 g (=noin puolikas)  myskikurpitsaa kuorittuna ja kuutioituna
1 rasia (200 g)  herkkusieniä leikattuna puolikkaiksi
3 dl  vettä
1  kasvisliemikuutio
150 g  tuoretta pinaattia
crumble
100 g  vehnäjauhoa
50 g  voita
100 g  fetajuustoa
kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa

Kuullota kevätsipuli oliiviöljyssä, lisää valkosipuli, kumina, kaneli, hienonnettu chili sekä muskottipähkinä ja anna mausteiden kuumentua öljyssä. Lisää tölkillinen tomaatteja, kurpitsanpalat, herkkusienet sekä vesi. Murustele kasvisliemikuutio kattilaan ja sekoita hyvin. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia ja sen jälkeen ilman kantta 5-10 minuuttia jotta ylimääräinen neste haihtuu. Kaada pinaatinlehdet kattilaan, survo ne muiden ainesten joukkoon, ota kattila pois liedeltä ja anna pinaattien lämmetä kannen alla sen aikaa kun teet muruseoksen.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Laita kulhoon pieniksi paloiksi leikattu voi sekä jauhot ja nypi nämä tasaiseksi muruseokseksi. Lisää pieniksi paloiksi hienonnettu feta sekä lehtipersilja. Kaada kasvikset liemineen kattilasta uuninkestävään vuokaan, ripottele päälle muruseos ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hiukan ruskistunut.

3 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Oi, pidän sanasta "lihaani" :D

Jael kirjoitti...

Tuosta tykkää myös ei -lihaani;D

Tuplaespresso kirjoitti...

Joka tapauksessa lihaani kuulostaa paremmalta ja suomalaisemmalta kuin karnivori :)