tiistai 10. marraskuuta 2015

Raputäytteiset enchiladat



Jääkaapissa oli vielä tölkillinen hullujen päivien edullisia jokiravunpyrstöjä, joiden viimeinen käyttöpäivä läheni uhkaavasti. Pikainen inventaario osoitti, että jääkaapissa on myös muutama juustonkannikka, puoli rasiaa tuoretta pinaattia sekä pisaratomaatteja. Lopuksi arvoin mielessäni pastan ja tortillan välillä, ja tortilla voitti. Kyllä näistä aineksista ruoka syntyy. Maku oli paljon parempi kuin ulkonäkö, sillä creme fraichesta, jota käytin gratinointikastikkeena, tulee aina vähän rakeinen lopputulos kun sen paistaa uunissa. Mutta ei hätää, ruokailun voi pelastaa sammuttamalla valot ja sytyttämällä kynttilät.


Raputäytteiset enchiladat

200 g ravunpyrstöjä tilliliemessä
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 rkl tomaattipyreetä
pari kourallista pisaratomaatteja
1 pieni linnunsilmächili hienonnettuna
2 tl sokeria
2 dl kanalientä
50 g tuoretta pinaattia
4 rkl tilli-tuorejuustoa
kourallinen tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
5-6 tortillaa
150 g creme fraichea
2 dl juustoraastetta (mitä juustoa sattuu olemaan)
ready-to-eat avokadoja

Kuori ja leikkaa sipuli sekä valkosipuli pieneksi silpuksi ja kuullota ne kasarissa oliiviöljyssä. Lisää pienemmiksi paloiksi leikatut pisaratomaatit, tomaattipyree, hienonnettu chili, sokeri sekä kanaliemi ja keitä seosta matalahkolla lämmöllä 20-25 minuuttia välillä sekoitellen kunnes nestettä haihtuu ja seos alkaa muuttua muhennosmaiseksi. Lisää pinaatinlehdet ja sekoittele niitä tomaattikastikkeessa kunnes pinaatti pehmenee. Lisää tilli-tuorejuusto sekä hienonnettu basilika ja sekoita kunnes tuorejuusto on sulanut. Lisää lopuksi vajaa 1 dl juustoraastetta sekä hyvin valutetut ravunpyrstöt (voi käyttää myös isoja katkarapuja) ja sekoita hyvin. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja voitele uunivuoka. Mausta creme fraiche suolalla ja pippurilla ja lopuksi lisää siihen kattilasta 1 rkl tomaattikastiketta. Sekoita hyvin. Lusikoi tortillan reunalle täytettä ja kääri rullalle. Asettele täytetyt tortillat vuokaan vieri viereen ja lusikoi niiden päälle maustettua creme fraichea sekä juustoraastetta. Gratinoi uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja hiukan ruskettunut. Tarjoile avokadon ja/tai salaatin kanssa.


Ei kommentteja: