keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Syökää kanaa!




Kun kinkun ja laatikoiden katsominenkin jo ällöttää, kannattaa kokata välipäiväruoaksi kanaa. Kanacurry on maultaan riittävän erilainen siihen mitä viime päivät on syöty. Sitä paitsi, kanacurry on helppo tehdä ja se valmistuu kohtalaisen nopeasti. Mausteiden määrää säätämällä currysta voidaan tehdä vahvempaa tai miedompaa, mikä on kenellekin mieluisampaa. Tähän on käytetty luuttomia ja nahattomia broilerin reisipaistipaloja. Niissä on sen verran rasvaa, että ei ole pelkoa kuivumisesta ja makuakin paljon enemmän kuin rintafileessä. Kanacurryn kanssa sopii keitetty jasmiiniriisi.


Kanacurry

600 g broilerin luuttomia reisipaistipaloja
suolaa, mustapippuria
3 rkl kookosöljyä tai oliiviöljyä
1 iso sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1-2 tl garam masalaa
1-2 tl curryjauhetta
4 dl kookosmaitoa
2 dl kanalientä
1 rkl limettimehua
140 g (2 pikkutölkkiä tai yksi tuubi) tomaattipyreetä
1-2 tl punaista currytahnaa
iso kourallinen tuoretta korianteria

Leikkaa broilerinpalat pienemmiksi, enemmänkin suupalan kokoisiksi. Kuori ja leikkaa pieniksi kuutioiksi sipuli sekä valkosipuli. Kuori inkivääri ja hienonna se veitsellä.

Kuumenna kasarin pohjalla puolet öljystä ja ruskista kananpalat siinä. Mausta suolalla sekä mustapippurilla ja siirrä eri lautaselle odottamaan. 

Kuumenna kasarissa loputkin öljystä ja kuullota siinä sipuli sekä valkosipuli pehmeäksi. Lisää inkivääri, garam masala sekä curry ja kuumenna sekoitellen minuutin verran. Lisää kookosmaito, kanaliemi, limettimehu, tomaattipyree sekä currytahna ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää ruskistetut ja maustetut kananpalat ja keittele kastiketta matalahkolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia. Lisää viimeksi hienonnettu tuore korianteri, sekoita ja tarjoile keitetyn jasmiiniriisin kanssa.


Ei kommentteja: