lauantai 16. tammikuuta 2016

Salaatti ja pihvi on laiskan kokin valinta



Kun ”mitä tänään laitettais” –kysymykseen ei keksi minkäänlaista vastausta ja muutenkin laiskottaa, on paras mennä siitä mistä aita on matalin ja tehdä vain pihvi ja salaatti. Tällä hetkellä on veriappelsiinien paras sesonki ja granaattiomenatkin ovat vielä kauniita ja mehukkaita. Flank steak paistuu hetkessä, joten tämän takia keittiössä ei kulu paljoa aikaa. Ensin lautaselle salaattia niin paljon kuin mahtuu ja sen päälle muutama viipale flankia, nam! Jääkaapissa oli onneksi kaikenlaista salaattiin sopivaa vihreää. Vaikka pitäisikin suosia suomalaista, vihreitä ostaessa kannattaa miettiä tarkkaan, kumpi on järkevämpi ostos, kotimaista vihreää ”yhden ruukun” yksikköhintaan, jonka syötävän sisällön todellista määrää ja kilohintaa voi vain arvailla, vai ulkomainen pakattu salaatti/yrtti, josta ostaja tietää tuotteen tarkan määrän ja kilohinnan.


Aurinkoinen talvisalaatti kahdelle

muutama desilitra tuoretta pinaattia
pari isoa lehtikaalin lehteä (sitä kähärää mallia)
iso kourallinen viinisuolaheinän lehtiä
2 veriappelsiinia
iso kourallinen saksanpähkinän sydämiä rouhittuna
puolikas kurkku kuutioituna
kourallinen vesikrassin lehtiä
kourallinen paahdettuja & kuorittuja pistaaseja rouhittuna
puolikkaan granaattiomenan siemenet
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
salaattikastike
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl granaattiomenaviinietikkaa
1 tl valkoviinietikkaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
ripaus sokeria

Huuhtele vihreät ja asettele lautasille ensin pinaattia, revittyä lehtikaalia sekä viinisuolaheinää. Sekoita salaattikastikkeen ainekset keskenään. Leikkaa veriappelsiineista pois kuoret ja viipaloi sisukset. Asettele appelsiiniviipaleet salaattipedille ja muut salaatin ainekset sen päälle, viimeksi salaattikastike.


Pariloitu flank steak

600-1000 g naudan kuvepaistia eli flank steakia
suolaa
mustapippuria

Kuumenna parilapannu, mausta liha suolalla ja pariloi se nopeasti kuumalla pannulla molemmin puolin. Mausta mustapippurilla ja hitusella suolaa ja anna vetäytyä alumiinifoliossa kymmenisen minuuttia.

Leikkaa grillatusta flank steakista ohuehkoja siivuja ja asettele ne salaatin päälle. Tämän flankin ei ole tarkoituskaan kulua kaikki yhdellä aterialla, vaan lopusta saa hyvää lihaa vaikka voileivälle.


2 kommenttia:

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Hih, samalla periaatteella mentiin meilläkin perjantaina :-)

Tuplaespresso kirjoitti...

Ei me silti olla kovin laiskoja, eihän ;)