lauantai 30. tammikuuta 2016

Sipuli ♥ pihvi, vanha kunnon klassikko



Ei jauhelihaa, ei porsaan ulkofileetä, vaan tuhti siivu kunnon pihvikarjan ulkofileetä, siitä tehdään klassikko: sipulipihvi .

Pihvi on pihvi, mutta lisukkeet tekevät siitä erityisen. Maun mukaan sopivaksi paistetun pihvin päälle kasataan iso röykkiö paistettua ja haudutettua sipulia, viereen venäläistä suolakurkkua, smetanaa ja hunajaa, sekä lopuksi vielä hiukan perunaa ja porkkanaa. Täydellinen yhdistelmä retroa. Siitä ei pihviannos parane.



Sipulipihvi kahdelle

300-400 g pihvikarjan ulkofileetä / 2 pihviä
voita ja ruokaöljyä
suolaa ja valkopippuria myllystä

3 ISOA sipulia noin 0,5 cm viipaleina
1 rkl voita
1 rkl ruokaöljyä
¼ lihaliemikuutio murennettuna
0,5 + 0,5 dl vettä
1 tl balsamiviinietikkaa
1 tl kuivattua timjamia
suolaa ja valkopippuria myllystä

Aloita sipulin kypsentämisestä. Kuori sipulit ja leikkaa ne noin 0,5 cm renkaiksi. Kuumenna paistinpannulla voi ja ruokaöljy, ja ruskista sipulit siinä kullanruskeiksi. Lisää puoli desiä vettä sekä neljännes lihaliemikuutio ja hauduta hetki. Lisää balsamiviinietikka, timjami sekä toinen puoli desiä vettä ja hauduta sipuleita miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia eli suurinpiirtein sen verran, mitä pieninä paloina keitettävien perunoiden kypsymiseen menee aikaa. Mausta lopuksi suolalla ja valkopippurilla.

Paista hiukan nuijitut pihvit kuumalla pannulla voin ja ruokaöljyn seoksessa haluttuun kypsyyteen. Mausta suolalla sekä valkopippurilla ja hukuta pihvit paistetun sipulin alle.

Tarjoile sipulipihvit (paistetun) perunan ja porkkanan sekä venäläisen suolakurkun, smetanan ja hunajan kanssa.



Ei kommentteja: