tiistai 8. maaliskuuta 2016

Pasta con tonno e pomodorini



Ihanaa arkiruokaa, jossa on kaikki italialaisen keittiön tärkeimmät elementit: olio, aglio & prezzemolo. Mutta sehän on ihan tavallinen tonnikalapasta, perinteinen opiskelijaruoka?! Niin onkin. Helppoa, herkullista, nopeaa – eikä edes maksa paljoa.


Tonnikala-tomaattipasta kahdelle

1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 pikkutölkki tonnikalaa (MSC-sertifioitua)
200 g pikkutomaatteja (kirsikkatomaatteja tms)
kourallinen silputtua lehtipersiljaa
140 g pitkää pastaa
vettä
suolaa

Laita pasta kiehumaan valitsemasi pastan pakkauksen ohjeen mukaan, jotta se valmistuu samanaikaisesti tonnikalan kanssa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja laita siihen pieniksi paloiksi leikattu valkosipulinkynsi. Kuullota valkosipulia hetki, lisää tonnikala pieninä paloina ja murskaa se kuuman öljyn joukkoon. Lisää neljään osaan leikatut pikkutomaatit ja sekoittele kunnes tomaatit lämpiävät. Lisää lopuksi persilja.

Ota pastakattilasta runsas puoli desilitraa kiehuvaa vettä ja sekoita se pannulla tonnikalaseokseen. Valuta kypsä pasta, lisää se pannulle ja sekoita kastikkeen joukkoon. Jaa valmis pasta lautasille ja viimeistele persiljalla.


3 kommenttia:

marketta kirjoitti...

Tollasta ruokaa tuli syötyä 80- ja 90-lukujen vaihteessa, köyhänä, asuntovelallisena sinkkuna. Tonnikala ei maksanut juuri mitään ennen EU:hun liittymistä. Tosin minun pastassani ei tainnut olla tomaatteja ja persiljaa! ='D

Antti | Kamera ja Kauha kirjoitti...

Hyvään ei aina tarvitse niin paljoa!

Tuplaespresso kirjoitti...

Tämä resepti aiheuttaa varmaan monelle nostalgisia muistoja ;-)