tiistai 28. kesäkuuta 2016

Chicken Piccata



Kaikkein yksinkertaisimmillakin resepteillä näyttää olevan kansainväliset hienot nimet, kuten tällä vehnäjauhotetulla ja sitruunaisen kastikkeen kanssa tarjoillulla kanafileellä, chicken piccata. Gastronomian klassikko, you know, ja kotiruokana vallan mainio ateria. Kaiken lisäksi tosi helppo ja nopea valmistaa.

Tämä ruokalaji valmistetaan toisinaan myös vasikanlihasta, mutta muuten samanlaisena, sitruunaisessa kastikkeessa, kapriksilla ja lehtipersiljalla maustettuna. Sitruunamehun kanssa kannattaa olla vähän varovainen, ettei kastikkeesta tule liian hapokasta. Sitruunankuoriraaste antaa makua, mutta ei happamuutta.


Kanaa piccata

700 g pakkaus kananpojan minuuttipihvejä tai 4 rintafileetä
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 dl vehnäjauhoa
1-2 rkl voita ja 1-2 rkl oliiviöljyä
yhden sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
1 dl valkoviiniä
2,5 dl kanalientä
1 rkl kapriksia
iso kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa

tarjoile spagetin tai muun pitkän pastan kanssa
viimeistele lehtipersiljalla sekä sitruunaviipaleilla

Jos käytettävissä ei ole valmiita maustamattomia ”minuuttipihvejä”, leikkaa kanafileet halki pitkittäin. Ohuita fileitä kannattaa vielä hiukan litistää kahden voipaperin välissä.

Mausta fileepihvit molemmin puolin suolalla sekä mustapippurilla ja kääntele ne vehnäjauhoissa. Ravistele liika jauho pois. Kuumenna paistinpannulla voi-oliiviöljyseos ja ruskista pihvit siinä kullanruskeiksi. Nosta pihvit odottamaan ja tee kastike. Lisää pannulle sitruunankuori, sitruunamehu, valkoviini sekä kanaliemi ja keittele seosta minuutin tai pari. Huuhtele ja valuta kaprikset ja lisää ne kastikkeen joukkoon yhdessä lehtipersiljan kanssa. Keitä vielä pari minuuttia ja palauta kanapihvit pannulle kastikkeeseen.

Lautaselle spagettia, kanapihvejä kastikkeineen sekä sitruunaa ja lehtipersiljaa.

Ei kommentteja: