tiistai 14. kesäkuuta 2016

Extra Vergine Perunat, silliä, siikaa ja lohta



Turussa järjestetään viikonloppuna Neitsytperunafestivaalit, järjestyksessä kuudennet. Me emme malttaneet odottaa siihen asti, vaan otimme varaslähdön ja nautimme varhaisperunoita kylmien kalojen kanssa jo viikkoa aiemmin. Koska olimme Turussa, teimme hankinnat tietenkin torilta sekä kauppahallista. Turun torilta Sorrin kojulta ostimme kauniita, pieniä, kiinteitä ja erityisen maukkaita kotimaisia Annabella –varhaisperunoita. Kalat ostettiin hallista Herkkunuotasta, muutamaa sorttia silliä, lohta, siikaa ja mätimoussea, sekä tietysti wakame-merileväsalaattia. Lisäksi perinteinen voi-sipulikastike, niin tämä ateria totta vieköön maistuu kesältä.

Lisää Neitsytperunafestivaalista täältä.

2 kommenttia:

marketta kirjoitti...

Noi Annabellat on todella hyviä perunoita. Päihittävät Siiklit maussaan mennen tullen!

Tuplaespresso kirjoitti...

Siitä on todella onnistuttu jalostamaan superhyvä laatuperuna. Vielä kun useammat viljelijät alkaisivat ottaa sen tuotantoon, että saatavuus paranisi nykyisestä.