maanantai 20. kesäkuuta 2016

Kevyt kesäpasta orzosta, tölkkitomaateista ja fetasta



Kaapissa pitää aina olla muutama tölkillinen tomaatteja, mieluiten Mutti –merkkisiä (ei ole sponsoroitu mainos). Tähän pastaan paras valinta oli tölkitetyt kirsikkatomaatit. Kahden hengen pasta-annos valmistuu nopeasti ja tämä pasta maistuu hyvältä sekä lämpimänä että kylmänä.


Kevyt kesäpasta orzosta, tomaateista ja fetasta

400 g tölkki Mutti kirsikkatomaatteja
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
12 vihreää kivetöntä oliivia
2 tl kapriksia
iso kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa
pieni kourallinen hienonnettua basilikaa
120 g orzo tai risoni -pastaa (riisinjyvän muotoinen pasta)
100 g fetajuustoa

Kaada tomaattitölkin sisältö pannulle, mausta sokerilla, suolalla sekä mustapippurilla ja kuumenna välillä sekoittaen kunnes kirsikkatomaatit halkeavat. Leikkaa oliivit pienemmiksi paloiksi, huuhtele kapriksista ylimääräinen etikka ja lisää nämä tomaattien joukkoon lämpiämään. Lisää lopuksi suurin osa persiljasta sekä basilikasta ja sekoita nämä kastikkeen joukkoon. Säästä loput yrtit annosten päälle.

Keitä pasta runsaalla suolalla maustetussa vedessä, valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Murustele lopuksi fetajuusto kastikkeen joukkoon ja tarjoile. Viimeistele annokset yrttisilpulla.


Ei kommentteja: