tiistai 21. kesäkuuta 2016

Kyssäkaalipihvejä, avokadoa ja katkarapuja



Kesä ja kasvisruoka on hyvä yhdistelmä ja kyssäkaali aivan liian harvoin kokattu kasvis. ”Mitä tänään laitettais” –ongelma ratkesi siihen kun näin kaupassa kauniita kyssäkaaleja. Tein kyssäkaalista raastepihvejä, jotka tarjoilin hernekastikkeen, avokadon ja katkarapujen kanssa.



Kyssäkaalipihvit

1 iso kyssäkaali (noin 500 g)
1 omena
2 kevätsipulia ohuina viipaleina
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
0,5 tl suolaa
hiukan jauhettua chiliä
mustapippuria myllystä
1 iso kananmuna
1,5 dl pankomuruja (tai muuta kuivattua ja murennettua leipää)
paistamiseen oliiviöljyä

Kuori ja raasta karkeasti kyssäkaali sekä omena. Puristele raasteesta ylimääräinen neste ja säästä 2 rkl kyssäkaalimehua kastiketta varten.

Sekoita kaikki kyssäkaalipihvien ainekset keskenään ja muotoile seoksesta 10 kpl pihvejä. Kypsennä pihvit paistinpannulla oliiviöljyssä.

Jos kyssäkaalissa on lehdet, ne voi kuivata uunissa sipseiksi. Sekoita keskenään muutama tippa oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa sekä suolaa, mustapippuria ja sokeria. Laita nämä muovipussiin kyssäkaalinlehtien kanssa ja ravista voimakkaasti. Levitä maustetut kyssäkaalinlehdet uunipellille leivinpaperin päälle ja kuivaa 160 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes lehdet ovat kuivia ja rapeita.



Kermainen hernekastike

100 g kypsäksi keitettyjä tuoreita herneitä
100 g crème fraichea
2 rkl kyssäkaalimehua
hiukan suolaa, mustapippuria sekä chiliä

Surauta ainekset kastikkeeksi sauvasekoittimella.


2 kommenttia:

Siiri / Pilkettä-blogi kirjoitti...

Nami, kyssäkaalipihvejä pitää kyllä kokeilla!

Tuplaespresso kirjoitti...

Sitä tulee ostetuksi yleensä aina niitä samoja kasviksia. Pitää uskaltaa välillä kokeilla jotain uutta :)