keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Piknikpizzat muffinvuoassa



Piknikruoan pitäisi aina olla helposti kuljetettavaa ja maukasta syötynä kylmänä, mieluummin ilman ruokailuvälineitä. Pizzastakin saa sopivan piknikevään, kun sen valmistaa muffinvuoassa. Itse asiassa näin valmistettuna pizzasta tulee erityisen hyvää ja mehevää, eräänlaisia ”pizzapasteijoita” ja hyvä pizza on hyvää myös kylmänä, m.o.t. Ohjeesta tulee 18 minipizzaa.



Pienet piknikpizzat muffinvuoassa

   taikina
0,5 dl ruokaöljyä
1 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 pussi (11 g) kuivahiivaa
   tomaattikastike         
3 osaa ketsuppia
2 osaa tomaattipyreetä
1 osa sweet chili kastiketta
1 tl HP –kastiketta
1 tl kuivattua oreganoa
   tämän pizzan täytteet
1 pikkutölkki ananasrenkaita (käytin 3 rengasta)
100 g katkarapuja
80 g parmankinkkua
sinihomejuustoa
   pinnalle
150 g mozzarellaraastetta


Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola. Lämmitä vesi n 42-asteiseksi ja sekoita jauhoihin. Lisää öljy ja alusta tiiviiksi taikinaksi. Laita taikina lämpimään paikkaan kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Valmistele sillä välin pizzakastike ja leikkaa täytteet pienemmiksi paloiksi. Laita uuni lämpiämään 260 asteeseen.

Jaa taikina 18 samankokoiseen osaan ja pyörittele taikinapalat palloiksi. Käytä taskulaskinta ja vaakaa. Nämä palat painoivat suunnilleen 18 grammaa kappale. Voitele muffinpelti tai jos vuoraat sen paperivuoilla, suihkauta paperivuokiin ohut kerros vuokasprayta. Kaiken varalta.

Painele taikinapalat vuoan koloihin (paperivuokiin) ja sivele pinta tomaattikastikkeella. Asettele mieleisesi täytteet paikoilleen ja ripottele viimeksi pinnalle mozzarellaraastetta. Kypsennä piknikpizzoja 260 asteessa noin 10 minuuttia kunnes taikina on kypsää ja juuston pinta kauniin ruskea. Jos teet näitä eväsretkeä varten, yritä malttaa olla syömättä näitä kaikkia heti uunista otettua…


Ei kommentteja: