lauantai 11. kesäkuuta 2016

Raparperi-appelsiinicurd



Kun kaikkea raparperia ei kuitenkaan pysty syömään nyt, osa kannattaa säilöä. Raparperitahna soveltuu niin paahtoleivälle, jogurtin joukkoon kuin kakun täytteeksi. Ohjeesta tulee noin 5 dl raparpericurdia.


Raparperi-appelsiinicurd

250 g raparperinpaloja
0,5 dl vettä
puolikkaan appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1 tl sitruunamehua
1 rosmariininoksa
4 keltuaista
140 g sokeria
1,5 rkl maizenaa
100 g voita

Huuhdo ja paloittele raparperinvarret. Siirrä ne kattilaan ja lisää vesi, raastettu appelsiininkuori, appelsiini- ja sitruunamehu sekä rosmariini. Keitä raparperi pehmeäksi, 5-10 minuuttia. Poista rosmariini ja soseuta seos sauvasekoittimella sileäksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys jäähtyneeseen raparperisoseeseen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna seosta keskiteholla koko ajan sekoitellen, kunnes se juuri ja juuri kiehahtaa. Käännä lämpö pois ja kypsennä seosta sekoitellen jälkilämmöllä 2 minuuttia. Varo etteivät keltuaiset muutu kokkeliksi. Leikkaa voi kuutioiksi ja vatkaa ne yksitellen kuumaan seokseen. Anna curdin jäähtyä jääkaappikylmäksi.


Ei kommentteja: