perjantai 17. kesäkuuta 2016

Taste of Helsinki 2016 makupaloja



Torstaista sunnuntaihin Kansalaistorin puiston valtaa taas jo viidennen kerran Taste of Helsinki –tapahtuma. Tänä vuonna mukana on kymmenen huippuravintolaa, yhdeksän Suomesta ja yksi Virosta. Lisäksi mukana on monta muuta mielenkiintoista näytteilleasettajaa, viinejä, olutta, kahvia, suklaata ja muuta hyvää. Kuten ennenkin, tapahtuman pääsponsorina on Electrolux.


Lounaskattaus on torstaista lauantaihin klo 11-15 (sunnuntaina 11-16) ja päivälliskattaus 17-23 torstaista lauantaihin. Illalla ravintolat lopettavat tarjoilun klo 22, mutta baarit ovat avoinna klo 23 asti. Lisäksi vieraat saavat nauttia We Jazzin tarjoilemasta musiikista sekä livenä että DJ:n valitsemana kattauksena.

Kahvitarjoilusta huolehtii tänä vuonna Johan & Nyström ja Moccamaster.





Avajaispäivän sää ei ihan suosinut tapahtumaa (kuten joskus ennenkin), mutta kesäsade on vain asennekysymys. Oikeanlaisilla varusteilla mennään läpi tuulen, sateen ja ukkosmyrskyn. No problem.



Makupaloja Taste of Helsingin annoksista:

Bistro O mat
ginigraavattua lohta, luomujuuressipsejä ja pikkelöityä sinapinsiementä





Bistro O mat
Haukiburgeri vol.2, sis mm mustekalan musteella maustettua aiolia





Pastor
chipirones – rapeiksi paistettuja pieniä mustekaloja, aiolia, fermentoitua chiliä, kevätsipulia ja chiliä





Pastor
grillattua porsaan plumaa, maissisalsaa, chimichurria ja rapeaa maissia





Restoran Ö
suolattua hirvenlihaa Saarenmaalta, mustavalkosipulikastiketta, villivalkosipulin versoja ja jäkälää





Muru
kanikroketti ja dijonnaisekastike





Hella & Huone
”Lapinkobe” – kylmäsavustettua maa-artisokkaa, lipstikkaa ja ruisviskillä maustettua Lapin härkää, talon mallasleipää ja ruskeaa voita





Toca
maitosuklaavanukas, kaakaocrumble, minttu-jogurttisorbettia ja mansikkaa





Bistro O mat
lehtikuohu-sabayon, mansikkasalaattia ja lakritsamarenkia





Hella & Huone
herukanlehtivaahtoa, paahdettua valkosuklaata ja hapankermajäätelöä




Ei kommentteja: