maanantai 4. heinäkuuta 2016

Grillattua persikkaa, sinihomejuustoa ja balsamicosiirappia



Välillä tuntuu siltä että kesällä ei tehtäisi mitään muuta kuin grilliruokaa. Ja vaikka kuinka yrittää grillille lähtiessään muistaa ottaa koriin mukaan kaiken tarvittavan, pari kertaa täytyy joka tapauksessa käydä hakemassa unohtuneita raaka-aineita tai työvälineitä. Omakotitalossa se käy käden käänteessä. Kerrostalossa matka voi olla hiukan pidempi (onneksi on hissi). Tietysti friseesalaatti unohtui ja kun olin käynyt hakemassa sen, muistin nostaneeni balsamicosiirapin jääkaapista tiskipöydälle ja siellä se oli edelleen. Siis toinen reissu. Vanhuus ei tule yksin (?), sanotaan…

Grillatut litteät persikat prosciutton, homejuuston ja balsamicosiirapin kanssa käy melkein minkä tahansa lihan kaveriksi. Ehkä kalankin? Mutta erityisen hyvin nämä sopivat grillattujen kanafileiden kanssa.



Grillattuja persikoita, homejuustoa ja balsamicosiirappia

6 litteää persikkaa (paraguayo, donitsipersikka)
friseesalaattia
6 viipaletta ilmakuivattua kinkkua pieninä paloina
1 dl paahdettuja saksanpähkinöitä
1 dl sinihomejuustoa muruina
1 annos balsamicosiirappia

Halkaise persikat ja poista kivet. Grillaa persikoihin grilliraidat molemmin puolin. Asettele tarjoiluvadille friseesalaattia ja persikat sen päälle. Ripottele persikoille ensin ilmakuivattua kinkkua, sitten pähkinöitä ja sinihomejuustoa, ja viimeistele balsamicosiirapilla.


Balsamicosiirappi

5 rkl hyvää balsamicoa
2 tl dijon sinappia
3 rkl vaahterasiirappia
2 rkl juoksevaa hunajaa
0,5 tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Laita ainekset kattilaan ja keitä seosta kokoon sen verran että maut tiivistyvät, mutta siirappi pysyy vielä jotenkin juoksevana. Jäähdytä ennen käyttöä.


Ei kommentteja: