sunnuntai 7. elokuuta 2016

Torresmo brasileiro, chimichurria pihville & Semifreddo de maracuja



Jatketaan epätrendikkään keittiön eteläamerikkalaista teemaa ja poimitaan arkistoista muutama vanhempi resepti, joista voi rakentaa vaikka koko päivällisen brasilialaisittain/argentiinalaisittain. Alkuun pientä rapsakkaa naposteltavaa, sitten grillistä chimichurrilla maustettu kunnon T-luupihvi ja jälkiruokana passionhedelmästä valmistettu semifreddo eli jäädyke.


Torresmo brasileiro on rapeaksi paahdettua porsaan kylkeä, jossa on kamara tallella. Paahdettu, pilkottu ja vielä toistamiseen paistettu possunkylki on vastustamattoman hyvää.


Chimichurri–maustekastike on kotoisin Argentiinasta. Sillä voi maustaa minkä tahansa grillattavan lihan, myös brasilialaisen ;) Isosta T-luupihvistä (tai vaikka tomahawk-pihvistä) saa kunnon lihaöverit.


Jokaiseen ateriaan pitäisi kuulua hyvä jälkiruoka. Semifreddo de maracuja eli passion-semifreddo lisukkeineen on herkullinen huipennus aterialle.


Ei kommentteja: