perjantai 2. syyskuuta 2016

Pekoni-pastalaatikko

Eilisestä ateriasta jäi juuri sopivasti maukasta possunlihaa, jotta siitä sai tehdyksi kokonaan uuden ruoan. Pastalaatikko on kätevä tällaisten tähteiden jalostamiseen. Ihan tavallista liha-makaronilaatikkoa tästä ei kuitenkaan tullut, sillä korvasin perinteisen munamaidon juustokastikkeella. Kun vielä jääkaapissa sattui olemaan pala sinihomejuustoa, se sopi ihan täydellisesti antamaan hiukan lisämakua tällaiselle laatikkoruoalle.




Pekoni-pastalaatikko

200-250 g kypsää, maustettua possunlihaa/rapeaksi paistettua pekonia
350 g sarvimakaronia tai pennepastaa
50 g voita
50 g vehnäjauhoa
7-8 dl maitoa
150 g mozzarellaraastetta
100 g sinihomejuustoa
suolaa, mustapippuria, timjamia, rosmariinia

Keitä pasta väljässä, kunnolla suolatussa vedessä minuutin tai pari vähemmän kuin pakkauksen ohjeessa sanotaan. Valuta ja jäähdytä pasta. Sekoita sen verran että pasta pysyy irtonaisena.

Sulata voi kasarissa ja lisää siihen vehnäjauho. Sekoittele jauhoja parin minuutin ajan sen verran että ne hiukan kypsyvät, mutta eivät ruskistu. Lisää sitten maito muutamassa erässä ja vatkaa kastike tasaiseksi. Keitä kastiketta noin viisi minuuttia matalahkolla lämmöllä hiljalleen sekoitellen. Lisää mozzarellaraaste sekä sinihomejuusto pieninä paloina ja sekoita kunnes kaikki juusto on sulanut kastikkeen joukkoon. Lisää lopuksi kastikkeeseen mausteet

Juustoissa on suolaa, mutta pasta vie kastikkeelta makua uskomattoman paljon. Kastikkeessa täytyy olla todella paljon makua. Jos kastike näin maistettaessa tuntuu aivan liian suolaiselta ja aivan liian mausteiselta, se on juuri sopivaa ja pastalaatikko paistettunakin maistuu vielä joltain.

Leikkaa possunliha/pekoni noin puolen sentin kuutioiksi ja sekoita kastikkeen joukkoon. Yhdistä pasta sekä kastike, sekoita kunnolla ja kaada voideltuun uunivuokaan. Paista uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia kunnes kastike kuplii ja laatikon pinta on kauniisti ruskistunut.


Raastesalaatissa on punaista ja violettia porkkanaa sekä omenaa, persiljaa ja hunajavinaigrette.


Ei kommentteja: