tiistai 20. joulukuuta 2016

Kanapastavuoka



Vaikka joulukiireet pakkaavat päälle ja ajatukset ovat jouluruokien valmistelussa, ennen jouluakin pitää syödä. Kanapastavuoka valmistuu helposti ja siihen voi käyttää kaikki ne pussinpohjat erilaisia pastamuotoja, joita kaappiin on sattunut kertymään.


Kanapastavuoka neljälle

6-7 dl kuivapastaa
400 g broilerinlihaa ilman luita ja nahkaa
80 g parmankinkkua tms ilmakuivattua kinkkua
150 g mozzarellaraastetta
1-2 dl parmesaaniraastetta
iso kourallinen hienonnettua basilikaa
7 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
0,5 tl hienonnettua mustapippuria

Jos käytät useampaa erilaista pastaa, valitse keittoaika siitä pastapussista jossa keittoaika on kaikkein pisin ja vähennä siitä 3 minuuttia. Keitä pastat miedosti suolatussa vedessä ja valuta ne. Suikaloi broilerinlihat ja ruskista ne kevyesti, mausta pienellä määrällä suolaa ja mustapippuria. Leikkaa parmankinkkuviipaleet pieniksi paloiksi.

Sekoita keskenään puolikypsäksi keitetty pasta, ruskistetut broilerinpalat, parmankinkku, juustot sekä basilika. Kaada seos öljyllä voideltuun uunivuokaan. Sekoita suola sekä mustapippuri ruokakerman joukkoon ja kaada tämä broileri-pastaseoksen päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa 45-60 minuuttia kunnes pinta on sopivasti ruskistunut.

Tämän pastalaatikon voi tehdä myös puolivalmiiksi jääkaappiin odottamaan uunikypsennystä.


Ei kommentteja: