lauantai 10. joulukuuta 2016

Pientä hyvää joulun odotukseen, persimonipiiraat



Pakastimessa pitäisi aina olla paketti voitaikinaa sekä vaniljajäätelöä. Niistä nyhjää lähes tyhjästä kahvipullat yllätysvieraille tai ihan vaan itselle, kun namihammasta alkaa kolottaa. Tämän sesongin hedelmä, persimoni, sopii hyvin pikaviinerin makeuttajaksi.


Persimonipiiraat
(4 kpl)

2 voitaikinalevyä
1-2 persimonia
2 rkl limecurdia
1 kananmuna
vaniljajäätelöä
suolapaahdettuja pistaaseja
tomusokeria

Sulata voitaikinalevyt ja kauli niitä hiukan isommiksi. Jaa levyt kahtia eli tästä tulee 4 pientä piirasta. Leikkaa levyjen reunaa myötäillen, vajaan sentin päähän reunasta, terävä viilto joka ulottuu lähes levyn pohjaan asti, mutta ei kuitenkaan ihan. Voitele levyt kevyesti vatkatulla munalla ja levitä ohut kerros limecurdia viiltoreunan sisäpuolelle. Leikkaa persimonit ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne voitaikinalevyille. Kypsennä piiraita uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes reuna on ruskistunut kauniisti.

Anna jäähtyä hetken ja viimeistele pistaasirouheella, tomusokerilla sekä jäätelöpallolla.


2 kommenttia:

JenniinaE kirjoitti...

Olisi kyllä aika hauskaa kokeilla laittaa persimoneja piirakkaan.

Tuplaespresso kirjoitti...

:)