keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Makean mausteiset broilerin koipinuijat ja tomaatti-rypälelisuke



Kun kaikki joulun jälkeen kohkasivat kinkunjämien uusiokäytöstä ”karkkipossuna”, minä tein saman broilerin koipinuijille. Makea ja mausteinen broileri on vastustamattoman hyvää.



Makean mausteiset broilerin koipinuijat

12 kpl            tai muu sopiva määrä broilerin koipinuijia
1 dl                balsamiviinietikkaa
1 dl                juoksevaa hunajaa
1 dl                fariinisokeria
1 dl                soijakastiketta
4                    valkosipulinkynttä viipaloituna
1 rkl               tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tl                 mustapippuria myllystä
1                    kevätsipuli viipaloituna
1                    chilipalko viipaleina
                      hienoa merisuolaa
(1 rkl             paahdettuja seesaminsiemeniä)
                      (hienonnettua lehtipersiljaa koristeeksi)

Sekoita kulhossa kaikki aineet seesaminsiemeniä, suolaa ja persiljaa lukuun ottamatta. Laita koipinuijat suljettavaan muovipussiin ja kaada marinadi joukkoon. Sekoittele niin, että kaikki kananpalat maustuvat ja laita kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Kääntele pakettia muistaessasi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita uunipannun pohjalle leivinpaperi ja sen päälle ritilä. Lado koipipalat ritilälle vierekkäin ja ripottele niille hieman hienoa merisuolaa. Vaikka marinadissa on soijaa, joka on suolaista, niin kanankoivet kaipasivat vielä hieman lisäsuolaa (makuasia, mutta suolaton ruoka ei koskaan maistu yhtä hyvältä, kuin oikean määrän suolaa sisältävä ruoka). Paista 25 minuuttia keskitasolla. Sillä aikaa kaada marinadi kattilaan, kiehauta se ja keitä kokoon kunnes kastike on sopivasti paksuuntunut.

Ota pannu uunista 25 minuutin kuluttua ja sivele koivet reilusti kastikkeella. Laita takaisin uuniin ja 10 minuutin kuluttua sivele uudelleen. Laita vielä kaksi kertaa takaisin 10 minuutiksi aina välillä sivellen ja käännellen. Sivele vielä lopuksi jäljellä olevalla kastikkeella, sirottele päälle paahdetut seesaminsiemenet (ja persilja) ja tarjoile heti keitetyn basmatiriisin kanssa.



Paahdettuja tomaatteja ja rypäleitä

40 pikkutomaattia (mielellään eri värisiä lajikkeita)
40 viinirypälettä
1-2 rkl rypsiöljyä
1-2 tl balsamiviinietikkaa
hiukan juoksevaa hunajaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

Halkaise tomaatit ja laita ne uunivuokaan. Valuta tomaattien päälle öljy, balsamico, hunaja sekä mausteet ja paahda uunissa 180 asteessa noin tunti.

Halkaise viinirypäleet ja ripottele ne tomaattien päälle. Paahda vielä noin puoli tuntia ja jäähdytä haaleaksi ennen tarjoilua.


Ei kommentteja: