maanantai 6. maaliskuuta 2017

Broccolini-pekonipasta




Keittiön kaappiensiivouspäivät jatkuvat ja nyt oli vuorossa broccolinipaketin hyödyntäminen, ei kuitenkaan clean eatingia "figgy poppleton-rice" -tapaan, vaan enemmänkin jääkaapin cleaning ;)😁  Sinihomejuustoakin oli vielä jäljellä ja sehän sopii parsakaalin kanssa todella hyvin. Koska kaapissa ei kuitenkaan ollut tagliatelle- tai pappardellepastaa, jonkinlaisen energiapuuskan saaneena en mennyt kauppaan, vaan tein sellaisen itse (resepti täällä). Jotta tästä(kin) ei tulisi pelkkää kasvisruokaa, laitoin vielä toiseksi viimeisen käyttöpäivän paketillisen amerikanpekonia uuniin kypsymään ja viimeistelin pastan täydellisen kypsiksi ja rapeiksi paistuneilla pekoninpaloilla (resepti). Tällaisesta ruoanlaitosta tykkäävät sekä vatsa että lompakko.


Broccolinipasta, sinihomejuustoa ja pekonia

150 g pappardelle/tagliatelle pastaa

nokare voita
1 salottisipuli
200 g broccolinia
50 g sinihomejuustoa
1 rkl crème fraîchea
suolaa ja mustapippuria myllystä

rapeaksi paistettua pekonia

Kuori salottisipuli ja leikkaa se pieneksi silpuksi. Leikkaa broccolineista kukinnot erikseen ja leikkele varret ihan pieneksi silpuksi. Kuumenna paistinpannulla voi ja lisää sipulisilppu, hienonnetut broccolininvarret sekä pari ruokalusikallista vettä ja sekoittele. Kun vesi on haihtunut, sipuli on kuullottunut ja varret pehmenneet, lisää broccolinin kukinnot ja freesaa niitä muutaman minuutin ajan. Lisää nyt crème fraîche sekä sinihomejuusto pieninä muruina ja keittele sekoitellen. Kun juusto on sulanut, broccolinipaistos on valmis. Broccolini on parhaimmillaan kun väri on kirkkaan vihreä ja siinä on vielä vähän puruvastusta.

Broccolinipaistoksen kiehuessa keitä pasta niin, että se on kypsää suunnilleen samaan aikaan kuin paistoskin. Valuta pasta ja sekoita pastan joukkoon teelusikallinen ruokaöljyä. Kaada sitten pasta pannulle broccolinin joukkoon, sekoittele ja jaa kahdelle lautaselle. Viimeistele rapealla pekonilla.


2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tuli hyvää! Pekonin voi jättää pois, kasvisversiona, tuoreita yrttejä. 🧝‍♀️

Tuplaespresso kirjoitti...

Tuota... itse asiassa pekoni on "the thing" eli juuri se elementti, joka viimeistelee tämän pastan herkullisen maun.