sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Sweet focaccia



Lauantai on sopiva leivontapäivä. Kun en osannut päättää, leipoisinko focaccian vai pullaa, tein eräänlaisen peltipullan, makean focaccian, jota varten muokkasin erinomaista focacciareseptiä hiukan makeampaan suuntaan. Rosmariinia oli alkuperäisreseptissäkin, mutta muun muassa oliivit on tässä versiossa korvattu ananaspaloilla ja karkea merisuola raesokerilla. Kahvi kiehumaan ja sweet focacciaa pöytään. Jos pelkkä makea peltipulla ei riitä, sen kanssa voi tarjota kinuskikastiketta tai vanilja-mascarponevaahtoa tai...

M:n kommentti: "Jos sä joskus haluat tehdä tätä uudelleen, niin mielellään, kiitos."



Sweet focaccia

35 g tuorehiivaa
400 g tölkki kookosmaitoa
550 g vehnäjauhoa
2 tl hienoksi jauhettua kardemummaa
1 tl hienoksi jauhettua inkivääriä
1 dl ruokokidesokeria
1/4 tl suolaa
2,5 rkl ruokaöljyä
pinnalle
tilkka ruokaöljyä
iso tölkki ananaspaloja
0,5 dl suolapaahdettuja pistaasinsydämiä
1 tl hienonnettua tuoretta rosmariinia
2 tl hienonnettua tuoretta minttua
3 rkl ruokokidesokeria
raesokeria

Liota hiiva kädenlämpöiseen kookosmaitoon. Sekoita keskenään kuivat ainekset ja lisää ne kookosmaidon joukkoon. Alusta taikinaa muutaman minuutin ajan, lisää öljy ja alusta vielä 10 minuuttia. Tarkista jauhojen määrä. Taikinan tulee juuri ja juuri irrota kulhon reunasta. Levitä uunivuokaan (30x40 cm tai sinne päin) leivinpaperi ja sivele se ruokaöljyllä. Kaada taikina leivinpaperille, peitä vuoka ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunnin ajan. Levitä sitten taikina vuoan muotoon, sivele pinta ruokaöljyllä ja painele ananaspalat tasaisesti taikinan pinnalle. Rouhi pistaasit ja lisää joukkoon rosmariini, minttu sekä ruokokidesokeri. Ripottele seos taikinan pinnalle ja viimeistele raesokerilla. Anna focaccian kohota vielä puolisen tuntia.


Laita uuni lämpiämään kiertoilmalle 225 asteeseen ja uunin pohjalle matala vuoka, jossa on hiukan kuumaa vettä. Kun oikea lämpötila on saavutettu, laita vuoka uuniin ja laske samalla uunin lämpö 200 asteeseen. Kypsennä focaccia kullanruskeaksi uunin keskitasolla 15-20 minuuttia (tarkkaile kypsymistä, sillä eri uunit kypsentävät vähän eri tahtiin). Ota kypsä focaccia heti ulos uunista ja uunivuoasta ja anna jäähtyä.


Ei kommentteja: