perjantai 14. heinäkuuta 2017

Porkkanakakkujäätelö



Kaikkia hulluja ajatuksia sitä näin loma-aikaan päähän pälkähtääkin, kuten, voiko porkkanakakun tehdä jäätelöksi. Varmaankin voi ja varmasti joku on jo sellaisen keksinytkin. Ja kun selailin ulkomaisia reseptejä, niin porkkanakakkujäätelön ohjeita löytyi vaikka kuinka. Mutta sitähän oli ihan pakko kokeilla, ei tosin yhdelläkään valmiilla reseptillä, vaan ihan omalla ohjeella. Kun vielä satuin löytämään viime kesänä hankkimani jäätelöpuikkomuotitkin, niin muuta ei tarvitakaan. Pakasteessa täytyy aina olla jotain sopivaa vierasvaraa, eikös, tai – no hyvä on, jotain hyvää ihan vaan omaan käyttöön. Jäätelökonetta tähän ei tarvita, mutta pakastin kylläkin. Sopivilla mausteilla jäätelöstä tuli ihan porkkanakakun makuista. Lisäksi valmistin ”tuorejuustokuorrutteen”, jota sekoitin jäätelöön raitoina.


Porkkanakakkujäätelö
(6 jäätelöpuikkoa)

100 g hienoa porkkanaraastetta (= 1 iso porkkana)
2 dl kookoskermaa
1,5 dl kuohukermaa
200 g kondensoitua maitoa
1/4 tl kanelia
1/8 tl muskottipähkinää
1/4 tl jauhettua vaniljaa
1/8 tl suolaa

70 g philadelphia tuorejuustoa
2 rkl kookoskermaa
2 rkl kuohukermaa
1,5 rkl tomusokeria


Kuori porkkana ja raasta se mahdollisimman hienoksi raasteeksi. Minä käytin tähän microplane-raastimen hienompaa puolta. Lisää kookoskerma ja keitä seosta niin kauan kunnes porkkanat ovat täysin soseutettavissa ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kylmä kuohukerma ja sekoita. Kaada porkkanaseos kulhoon ja lisää kondensoitu maito sekä mausteet ja sekoita huolella. Laita jäätelömassa jääkaappiin jäähtymään.



Vatkaa toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto, kookoskerma, kuohukerma sekä tomusokeri. Kun seos on tasaista, siirrä se jääkaappiin jäähtymään.

Kun porkkanaseos on jääkaappikylmää, paseeraa se siivilän läpi toiseen kulhoon, vatkaa ja laita pakastimeen noin tunniksi. Vatkaa taas kerran sähkövatkaimella ja laita pakastimeen toiseksi tunniksi. Vatkaa kolmannen kerran, sekoita tuorejuustoseos raidoiksi porkkanajäätelömassan joukkoon ja täytä jäätelöpuikkomuotit (tai pakastuksenkestävä rasia tai muffinipellin kolot). Anna jäätelön pakastua vähintään noin 6 tuntia ennen syömistä. Nam!


Ei kommentteja: