maanantai 12. maaliskuuta 2018

Pinaatti-perunasoseohukaisia ja kalaa



Possunkyljysten kanssa valmistettiin tarkoituksella sen verran iso määrä perunasosetta, että siitä riitti vielä toiseksikin päiväksi pinaatti-perunaletuiksi paistettuna. Kun muusi jatkojalostetaan uusin maustein, se ei enää ole uudelleenlämmitettyä eilistä, vaan ihan uuden ruoan raaka-aine. Perunasoseohukaisten rakenne on hiukan erilainen kuin tavallisten ohukaisten, mistä syystä ne kannattaa paistaa tavallisella paistinpannulla muutama kerrallaan. Siitä ne on leveällä lastalla helpompi kääntää kuin ohukaispannulta.



Pinaatti-perunasoseohukaiset

5 dl           ”eilispäivän” perunasosetta
100 g         pinaattia (pakastepinaatti hyvin sulatettuna ja valutettuna)
2                munaa
1 dl            vehnäjauhoa
ripaus        suolaa ja muskottia
paistamiseen voita

Ryöppää pinaatti, hienonna se ja valuta ylimääräinen neste. Sekoita pinaatti perunasoseen joukkoon. Vatkaa keskenään muna, vehnäjauho sekä mausteet ja sekoita ne soseen joukkoon. Taikinan kuuluisi nyt olla hiukan paksumpaa kuin perinteisen ohukaistaikinan. Jos taikina vaikuttaa liian löysältä, voit lisätä hiukan jauhoa. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen paistamista.

Kuumenna paistinpannu, sulata siinä voi ja nosta pannulle kolme pikkulettua kerrallaan. Paista keskilämmöllä ja käännä sitten kun lettu tuntuu pysyvän kasassa. Taikinasta tulee 15-18 pikkulettua.


Pinaatti-perunasoselettujen kanssa lautasella on paistettua benella-kirjolohta, sitruunavinaigrettella maustettua tomaatti-avokadosalaattia sekä muna-voikastiketta.


3 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Ihana annos, herkku yhdistelmä! Nyt on blogeissa näkynyt pinaatti/porkkanaohukaisia paljonkin, pitäisi kokeilla itsekin pian. :)

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Eipä oo tullut koskaan mieleen että pinaattilettuihin vois yhdistää perunamuussiakin! Nerokas idea suorastaan :D Näyttävät ihan huippuherkullisilta :)

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Kaura
Mä ehdin nykyisin lukea muiden blogeja niin vähän, että tässähän ollaa ihan vahingossa trendikkäitä. Ehkä meidän pottumuusi kuitenkin erottaa nämä muista :)

@ Kanelitytön kakkuparatiisi
En ajatellut asiaa tuolta kannalta, kun näissä letuissa on tehty toisinpäin ja eilispäivän perunamuussiin on yhdistetty pinaattia. Hyvää tuli kuitenkin, suosittelen :)