tiistai 17. toukokuuta 2016

Tarjoiluja kevään juhlapöytään



Mätihyytelöllä päällystetty fenkoli-savusilakka -juustokakku


Enää pari viikkoa koulujen päättäjäisiin, lakkiaisiin ja muihin valmistujaisiin. Juhlien tarjottavien pitäisi olla mahdollisuuksien mukaan etukäteen valmistettavia, hyvin säilyviä ja helposti säilytettäviä. Näitä ovat erilaiset suolaiset piirakat ja ruokaisat salaatit. Mitään yksittäin naposteltavia pikkupaloja ei kannata ryhtyä valmistamaan, jos paikalla ei ole riittävästi keittiöväkeä ja tarjoilijoita. Useimmilla meistä ei ole.

Näillä resepteillä ruokkii helposti suuremmankin juhlaväen. Piirakat voi vuoissaan pinota jääkaapissa päällekkäin ja salaatit sekä kylmät keitot voi varastoida kylmäpatruunoiden kanssa kylmälaukkuun odottamaan kulhojen täyttöä. Suolainen juustokakku on juhlapöydän kruunu.




Saisiko olla alkuun lasillinen kylmää keittoa?











Entäpä jotain hyvää kananmunasta?













Talon salaatti voi olla vaikka:









Ruokaisat piirakat tekevät aina hyvin kauppansa:












Ei kommentteja: